Дарителска кампания набира средства за лечение и белодробна трансплантация на млада

...
Дарителска кампания набира средства за лечение и белодробна трансплантация на млада
Коментари Харесай

Майка на близнаци се бори с коварно заболяване. Има нужда от нашата помощ

Дарителска акция набира средства за лекуване и белодробна трансплантация на млада жена от Монтанско. Валя Петрова е диагностицирана с фамилна белодробна фиброза/идиопатична белодробна фиброза. Ежемесечно заплаща по 4 000 лева за терапия с медикаменти в клиника в Хайделберг, Германия. Разходите за престоя там околните на младата майка на близнаци заплаща с персонални средства. Но парите, нужни за лечението и за наема на животоподдържащ апарат - стационарен кислороден концентратор (по 7 000 лева на месец) към този момент са непостижими за фамилията.

Валя чака да бъде подложена и на трансплантация, за която също ще ѝ бъде нужна финансова поддръжка. За задачата на 16 април 2024 г. ще ѝ бъдат направени генетични проучвания. Тогава Валя и нейните близки ще схванат дали тя ще бъде включена в описите за чакащите трансплантация, заяви Нова.

Лекарствата, които Валя приема, не се поемат от Здравната каса. Именно затова близките ѝ откриват сметка, на която всеки може да подари средства за самото лекуване. А по-късно, в случай че бъде утвърдена, помощта ще бъде ориентирана и за трансплантация.

" Личната история на Валя и фамилията ѝ е съкрушителна, само че тя поема всеки удар на ориста войнски. Валя живее в сегашното и мечтае за бъдещето, в което желае да види себе си способна да се грижи за 10-месечните си близнаци и да бъде до тях ", споделя близка на младата жена.

Ако имате опция да помогнете на Валя, може да дарите средства по следната банкова сметка:

Титуляр: Валя Красимирова Петрова

Банка: Уникредит Булбанк АД;

IBAN: BG10UNCR70001525527814

BIC: UNCRBGSF
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР